Logo-ResipiKita
Air Fryer Terbaik dan Murah

15 Jenama Air Fryer Terbaik 2024 (Model Terkini & Bagus)

Air Fryer semakin popular di Malaysia, terutamanya di kalangan mereka yang ingin menikmati makanan sihat tanpa minyak. Dengan pelbagai jenama dan model yang ada di pasaran, memilih Air Fryer yang sesuai boleh jadi agak mengelirukan. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi tips dan cadangan untuk membantu anda memilih jenama Air Fryer terbaik di Malaysia.

Kandungan Artikel

Tips Memilih Jenama Air Fryer Terbaik

1. Fahami Tujuan Pembelian

Sebelum membeli Air Fryer, penting untuk anda fahami tujuan pembelian tersebut. Adakah anda ingin menggunakannya untuk memasak resipi makanan ringan seperti kentang goreng atau untuk menyediakan hidangan utama seperti ayam panggang? Mengetahui tujuan ini akan membantu anda memilih air fryer dengan kapasiti dan fungsi yang sesuai.

2. Pertimbangkan Bajet

Air Fryer datang dalam pelbagai harga, dari yang murah hingga yang mahal. Tentukan bajet anda terlebih dahulu dan cari Air Fryer yang menawarkan ciri-ciri terbaik dalam julat harga tersebut. Jangan lupa untuk mempertimbangkan kos tambahan seperti aksesori dan alat ganti.

3. Baca Ulasan dan Spesifikasi Produk

Sebelum membuat keputusan, pastikan anda membaca ulasan pengguna dan spesifikasi produk. Ulasan dari pengguna lain boleh memberikan gambaran sebenar tentang prestasi dan ketahanan air fryer tersebut. Spesifikasi produk pula akan membantu anda memahami ciri-ciri dan teknologi yang ditawarkan.

Cara memilih Air Fryer yang bagus

1. Teknologi dan Ciri-Ciri Khas

Air Fryer dengan teknologi canggih seperti Rapid Air atau TurboStar mampu memasak makanan dengan lebih cepat dan sekata. Dengan adanya ciri-ciri khas seperti pengadun automatik dan fungsi multi-cook juga boleh memudahkan proses memasak.

2. Kecekapan Tenaga

Pilih Air Fryer yang cekap tenaga untuk menjimatkan bil elektrik. Model yang mempunyai penarafan tenaga yang baik biasanya lebih cekap dan mesra alam.

3. Kemudahan Pembersihan

Pilih juga Air Fryer yang mudah dibersihkan akan menjimatkan masa dan tenaga anda. Cari model yang mempunyai bahagian yang boleh ditanggalkan dan selamat untuk dicuci dalam mesin basuh pinggan.

Kongsi artikel ini :

Senarai Air Fryer Terbaik

Air Fryer Terbaik di Malaysia 2024

Review Bagus
1
Air Fryer Kecil Murah Terbaik
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Kalau korang cari Air Fryer kecil yang murah tapi cantik, Gaabor Mini Air Fryer AF20M-YE01A ni pilihan tepat. Dengan kapasiti 2 liter, ia memang sesuai untuk individu atau pasangan yang nak masak hidangan kecil. Salah satu ciri terbaik dia adalah teknologi peredaran udara panas 360° yang memastikan makanan dimasak dengan sekata. Jadi, tak perlu risau makanan tak masak sempurna. Selain tu, permukaan non-stick 100% dia memang memudahkan kerja mencuci lepas masak. Tak payah nak sental-sental, senang je bersih. Air fryer ni ada sistem drawer yang tak perlu korang terbalikkan makanan masa masak. Hasilnya, makanan korang akan jadi rangup di luar dan lembut di dalam. Memang sesuai sangat untuk buat ayam panggang, waffle, pastri kecil, dan makanan goreng. Tambahan pula, air fryer ni ada 9 menu masakan yang boleh korang pilih, jadi korang boleh jadi chef dalam sekelip mata je! Gaabor Mini Air Fryer ni ada juga fungsi power-off memory. Maksudnya, kalau korang terpaksa off air fryer sekejap, bila on balik, ia akan sambung masak dari tempat yang sama. Memang praktikal sangat! Timer putar dia pun senang guna, korang boleh set masa masak dengan tepat.  Dari segi reka bentuk, air fryer ni memang comel dan stylish. Warna cream dia memang kena dengan dapur moden. Saiz dia yang compact, 212*270*204 mm, dan berat 2kg, senang nak letak kat mana-mana sudut dapur. Kalau korang beli dari kedai rasmi Gaabor, ada jaminan 1 tahun dengan penggantian 1-to-1. Kalau ada masalah, boleh return dalam masa 30 hari. Memang berbaloi beli sebab praktikal dan cantik, sesuai untuk masak hidangan peribadi atau berkongsi. Tak hairanlah model ni antara yang paling laris kat Shopee, dah terjual lebih 3.1k unit!

Baca review
Best Selling
2
Air Fryer terbaik dari Samu Giken
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Samu Giken Digital Air Fryer AFD30RGB (4.2L) ni memang terbaik untuk korang yang suka masak dengan cara yang lebih sihat dan cepat. Dengan kapasiti besar 4.2 liter, korang boleh masak untuk satu keluarga tanpa masalah. Warna Rose Gold dia memang cantik dan elegan, sesuai sangat dengan dapur moden. Panel kawalan digital pintar dengan skrin sentuh memudahkan korang untuk set suhu dan masa masakan. Suhu boleh laras dari 80°C hingga 200°C, jadi korang boleh masak pelbagai jenis makanan dengan mudah. Air fryer ni juga ada pelbagai preset yang memudahkan korang untuk masak tanpa perlu fikir panjang. Nak masak ayam goreng, kentang goreng, atau kek? Semua boleh dengan hanya beberapa langkah mudah. Selain tu, bahagian yang boleh dicuci dengan mesin pencuci pinggan memudahkan kerja pembersihan. Material non-stick coating memastikan makanan tak melekat dan senang dibersihkan. Dengan kuasa 1000W, Samu Giken Digital Air Fryer ni memang jimat tenaga dan masa. Berat bersihnya cuma 3.8kg, jadi senang nak alih-alihkan kalau perlu. Dimensi dia pun compact, 21W x 31L x 29.5H cm, tak makan ruang sangat kat dapur. Tambahan lagi, produk ni ada sijil SIRIM dan Suruhanjaya Tenaga, jadi korang tak perlu risau tentang keselamatan dan kualiti. Samu Giken juga bagi jaminan 2 tahun untuk sebarang kecacatan pembuatan dan 2 minggu untuk bahagian yang mudah haus. Jadi, korang boleh guna dengan yakin. Kalau nak masak dengan lebih sihat, cepat, dan mudah, Samu Giken Digital Air Fryer AFD30RGB ni memang pilihan terbaik. Jom masak dengan sihat dan nikmati makanan yang sedap dengan Samu Giken!

Baca review
Review Bagus
3
Air Fryer terbaik dari Tefal
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Tefal Ultra Fry Healthy Air Fryer EY111B (4.2L) ni memang pilihan terbaik untuk korang yang suka masak tapi nak jimat masa dan tenaga. Dengan jenama Tefal yang memang terkenal dan dipercayai, korang boleh dapatkan produk ni dari kedai rasmi Tefal. Air fryer ni sangat mudah digunakan, tak perlu pre-heat pun! Ada 8 program pra-tetap yang memudahkan korang untuk masak pelbagai jenis makanan seperti fries, kek, pizza, roti bakar, ayam, daging, udang dan ikan. Jadi, tak kisahlah korang nak masak apa, semuanya boleh! Satu lagi kelebihan air fryer ni adalah korang tak perlu guna banyak minyak, jadi masakan korang lebih sihat tapi tetap sedap. Kapasiti 4.2L yang besar ni memang sesuai untuk masak untuk seisi keluarga. Interface digital yang intuitif memudahkan korang untuk guna, dengan kawalan suhu boleh laras hingga 200°C dan timer hingga 60 minit. Hasil masakan pun memang terbaik, crisp dan golden, macam yang korang selalu tengok dalam iklan tu. Selain tu, Tefal Ultra Fry ni juga menjimatkan ruang dapur korang sebab ia boleh digunakan untuk pelbagai jenis resipi. Satu alat, macam-macam boleh masak! Dan kalau ada apa-apa masalah, korang tak perlu risau sebab produk ni datang dengan jaminan pengilang selama 2 tahun. Jadi, memang berbaloi untuk pelaburan jangka panjang. Dengan semua kelebihan ni, tak hairanlah kalau Tefal Ultra Fry Healthy Air Fryer EY111B (4.2L) ni jadi pilihan ramai. Memang sesuai untuk korang yang sibuk tapi tetap nak masak makanan yang sihat dan sedap untuk keluarga. Jangan tunggu lagi, dapatkan sekarang dan rasai sendiri kehebatannya!

Baca review
Best Selling
4
Air Fryer Popular dari Corvan
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Corvan Air Fryer F50 XXL Full Size (5L) ni memang terbaik untuk korang yang suka masak dengan cepat dan mudah. Dengan kapasiti 5 liter, korang boleh masak ayam sebesar 1.3kg tanpa masalah. Tak perlu risau tentang ruang, sebab air fryer ni memang XXL! Ada 8 fungsi memasak preset yang memudahkan korang masak pelbagai jenis makanan macam pizza, steak, fries, udang, ikan, kek, ayam, dan ayam penuh. Semua fungsi ni boleh diakses dengan kawalan sentuhan digital yang senang digunakan. Satu lagi kelebihan Corvan Air Fryer F50 ni ialah teknologi pemanasan 360 darjah yang memastikan masakan korang masak dengan sekata. Tak perlu preheat macam oven biasa, jadi boleh jimat masa. Selain tu, ada juga teknologi Excess Fat Removal yang memastikan lemak berlebihan akan dikeluarkan dan disimpan di bawah trivet. Memang sesuai untuk korang yang nak makan lebih sihat. Air fryer ni juga ada ciri keselamatan macam auto pause bila korang keluarkan frying pan dan auto resume bila korang letak balik. Ada juga auto shut off bila masakan dah siap. Dengan berat hanya 4.2kg, air fryer ni memang portable dan senang nak alih. Tambahan lagi, frying pan yang boleh tanggal dan non-stick memudahkan kerja pembersihan. Dengan suhu boleh laras dari 65-200 darjah Celsius, korang boleh reheat dan masak pelbagai jenis makanan. Dinding dalam yang diperbuat daripada logam memastikan ketahanan berbanding air fryer lain yang guna plastik. Pegangan tangan dan badan yang cool-touch pula memastikan keselamatan semasa penggunaan. Korang juga boleh jimat tenaga sebab air fryer ni lebih efisien berbanding oven biasa. Pendek kata, Corvan Air Fryer F50 XXL Full Size (5L) ni memang berbaloi untuk korang yang nak masak dengan cepat, mudah, dan sihat. Jangan lupa, untuk makanan macam fries, tambah sedikit minyak untuk rasa dan kerangupan yang lebih sedap.

Baca review
Rating Tinggi
5
Air Fryer Premium dari Philips
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Philips Essential Connected Air Fryer Size XL HD9280 ni memang best gila untuk korang yang suka masak tapi nak jimat masa dan tenaga. Dengan kapasiti 6.2 liter, korang boleh masak sampai 5 hidangan sekali gus, memang ngam untuk keluarga besar. Airfryer ni ada 12 fungsi memasak berbeza, dari goreng, bakar, grill, sampai defrost dan reheat. Memang versatile habis! Menarik tentang air fryer ni dia boleh connect dengan Wi-Fi. Korang boleh pilih resipi dari app NutriU dan hantar terus ke airfryer. Tak payah pening kepala nak fikir resipi apa nak masak. Ada juga HomeID app yang bagi cadangan resipi ikut selera korang, siap ada panduan langkah demi langkah lagi. Kalau korang jenis yang suka guna voice control, airfryer ni pun compatible dengan Amazon Alexa. Cakap je, terus masak! Teknologi Rapid Air dengan design starfish dalam airfryer ni memastikan masakan korang masak sekata dengan minyak yang minimum. Jadi, korang boleh makan makanan yang crispy di luar dan lembut di dalam tanpa rasa bersalah. Ada juga fungsi keep warm yang boleh kekalkan suhu makanan sampai 30 minit, jadi tak payah risau makanan sejuk kalau lambat makan. Dari segi kebersihan, airfryer ni memang senang nak cuci. Bahagian yang boleh tanggal boleh masuk dalam dishwasher, dan ada non-stick coating yang buatkan proses mencuci jadi lebih mudah. Takde lagi masalah bau minyak yang kuat macam deep frying. Yang paling penting, airfryer ni jimat masa dan tenaga. Masak 50% lebih cepat dan guna 70% kurang tenaga berbanding oven tradisional. Tak hairanlah model ni antara yang paling laris di Shopee. Kalau korang nak masak dengan lebih efisien dan sihat, Philips Essential Connected Air Fryer Size XL HD9280 ni memang pilihan terbaik!

Baca review
Recommended
6
Air Fryer terbaik dengan digital screen
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Simplus Digital Air Fryer KQZG005 (5L) ini memang sesuai untuk korang yang inginkan gaya masakan sihat tanpa kompromi rasa. Dengan kuasa 1500W, air fryer ni mampu masak pelbagai jenis makanan dengan cepat dan efisien. Menggunakan teknologi 360° Rapid Air, korang boleh air fry, bake, grill, dan roast dengan sempurna. Satu lagi ciri menarik adalah 8 smart cooking programs – tak perlu risau tentang masa atau suhu, semuanya dah preset! Basket yang boleh klik-detach ni pulak ada non-stick coating, senang sangat nak cuci dan tak bahaya untuk kesihatan. Kalau korang angkat basket masa masak, jangan risau sebab fryer ini auto shut off, dan akan menyala balik bila korang pasang semula. Selain itu, saiz 5L cukup besar untuk memasak seekor ayam penuh dan ada adjustable temperature dari 80°C hingga 200°C jadi boleh masak pelbagai jenis resepi. Paling best, design moden dengan warna hitam buat dapur korang nampak sophisticated. Dengan semua ni, ditambah lagi dengan free 10 air fryer paper dan removable oil filter tray, memang berbaloi untuk dimiliki sebagai air fryer murah bawah RM200. Tak ketinggalan, korang juga boleh enjoy 15 hari pemulangan percuma dan satu tahun warranty dengan register Simplus Membership. Pendek kata, Simplus Digital Air Fryer KQZG005 ni adalah kombinasi terbaik untuk masakan yang sihat, sedap dan mudah.

Baca review
Recommended
7
Air Fryer Oven bawah RM200
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Riino Rapid Glass AI Air Fryer Oven JAZZ (5.5L) GY2202 ni memang terbaik untuk korang yang nak masak dengan cepat dan mudah. Kapasitinya besar, 5.5 liter, sesuai sangat untuk masakan keluarga. Kelebihan dia? Korang boleh tengok makanan masak dari semua sudut sebab ada rekaan kaca lut sinar. Memang canggih, kan? Tak perlu risau tentang keselamatan sebab ada sensor keselamatan terbina dalam, dan periuk yang dilapisi teflon tak melekat memudahkan kerja-kerja membersih. Periuk dia juga bebas PFOA, jadi lebih selamat untuk kesihatan. Yang menariknya, kawalan sentuhan dia sangat mudah, sesuai sangat untuk orang tua dan kanak-kanak guna. Hanya pusing dua tombol di atas untuk kawal suhu dan masa, dan makanan sihat tanpa minyak boleh siap dalam masa 5 minit je! Tambahan lagi, ada rak stim percuma dalam pakej. Dengan pre-heating yang laju dalam satu minit, masakan jadi lebih cepat dan power yang guna cuma 1000W jadi lebih jimat elektrik. Semua ni dengan jaminan 2 tahun pula tu, memang berbaloi! Rekaan yang sleek dan kompak sesuai masuk dapur kecil korang. Memang tak rugi beli Riino Rapid Glass AI Air Fryer Oven JAZZ ni!

Baca review
Best Selling
8
Air Fyer Bawah RM200 PerySmith
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

PerySmith 3D Air Fryer Ecohealth Series PS1520 ni memang best gila untuk korang yang suka masak tapi nak jaga kesihatan. Dengan kapasiti 4.8 liter, korang boleh masak untuk satu keluarga besar tanpa masalah. Tak payah risau pasal ruang tak cukup. Lagi satu, teknologi ECOHEALTH dia memang power sebab boleh goreng makanan dengan 80% kurang minyak. Jadi, korang boleh makan makanan goreng tanpa rasa bersalah. Sistem pemanasan aliran udara 3D dia pula memastikan makanan masak dengan cepat dan jimat tenaga. Air fryer ni juga ada lapisan diamond coating pada pan dan bakul dia, jadi tak payah risau makanan melekat. Coating bagi ari fryer ni PFOA free, selamat untuk kesihatan. Dengan pengiktirafan dari TÜV Rheinland, korang boleh yakin yang produk ni memang berkualiti. Thermostat yang boleh laras dari 80°C hingga 200°C memudahkan korang untuk masak pelbagai jenis makanan. Ada juga timer 30 minit dengan fungsi shut-off automatik, jadi tak perlu risau makanan overcook. Satu lagi yang best, badan air fryer ni multi-layer cool to touch, jadi tak panas bila pegang. Ada juga smart overheat protection untuk keselamatan tambahan. Saiz dia pun tak terlalu besar, jadi senang nak simpan. Korang juga dapat jaminan setahun untuk kegunaan rumah, jadi tak perlu risau kalau ada apa-apa masalah. Secara keseluruhan, PerySmith 3D Air Fryer Ecohealth Series PS1520 ni memang berbaloi untuk dimiliki. Dengan semua ciri-ciri hebat dan teknologi canggih, korang boleh masak dengan lebih sihat dan cepat. Memang sesuai untuk korang yang nak jaga kesihatan tapi masih nak enjoy makanan goreng. Jadi, apa tunggu lagi? Dapatkan satu untuk dapur korang sekarang!

Baca review
Review Bagus
9
Air Fryer Non-Stick Terbaik
4.9 / 5
4.9/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Model Air Fryer dari MMX ni antara yang popular dan berkualiti yang boleh masak untuk 6 orang tanpa ambil banyak ruang. Reka bentuk yang cantik dalam tiga warna logam tambah gaya kat dapur, pastu badan dia full stainless steel, memang mewah. Yang paling best, senang nak masak sihat sebab ada lapisan Antihaft-tech Jerman,. Selamat jugak sebab ada fungsi tutup secara automatik. Teknologi Rapid-360 AirCrisp Oilless Jerman ni boleh masak tanpa minyak banyak, tapi rasa makanan masih sedap. Memang tambah best kat dapur!

Baca review
Best Selling
10
Air Fryer terbaik dari Russell Taylors
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Russell Taylors 3D Air Fryer Large Z1 (4.2L) – antara model Air Fryer popular di Shopee. Dengan teknologi 360° Rapid Air Circulation, makanan korang akan masak dengan sekata dan sempurna. Tak payah risau pasal makanan yang tak masak rata lagi! Air fryer ni guna teknologi 3D System yang canggih untuk pastikan udara panas beredar dengan baik dalam fryer tu. Jadi, korang boleh dapat hasil masakan yang konsisten setiap kali guna. Satu lagi kelebihan besar Russell Taylors 3D Air Fryer ni ialah ia boleh kurangkan penggunaan minyak sehingga 80%. Bayangkan, korang boleh makan makanan goreng yang sedap tapi dengan kurang minyak, lemak, dan kalori. Memang sesuai sangat untuk korang yang tengah jaga kesihatan atau nak kurangkan berat badan. Kapasiti 4.2L dia pun besar, boleh muat makanan untuk 4-5 orang sekali masak. Jadi, memang sesuai sangat untuk keluarga besar atau kalau korang suka buat jamuan kecil-kecilan kat rumah. Air fryer ni juga ada timer yang boleh preset sampai 30 minit, jadi korang boleh set masa masak dan tinggalkan je. Suhu pun boleh laras dari 80 hingga 200 darjah Celsius, sesuai untuk pelbagai jenis masakan dari sayur beku sampai pizza rolls. Dengan kuasa 1200W, masakan jadi cepat dan jimat masa. Tak lupa juga, produk ni ada jaminan 2 tahun dari Russell Taylors, jadi korang boleh beli dengan yakin. Design dia pun cantik, dengan badan warna hijau gelap dan aksen emas yang nampak elegan. Ada dua tombol kawalan kat atas untuk kawalan manual. Branding “Russell Taylors” kat depan tu memang buat produk ni nampak premium. Dengan semua kelebihan ni, tak hairanlah model ni antara yang paling laris kat Shopee, dah terjual lebih 13 ribu unit! Memang berbaloi untuk korang yang nak upgrade dapur dengan alat masak moden dan praktikal.

Baca review
Best Selling
11
Air Fryer Murah di Shopee
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Giselle Air Fryer KEA0198 (3.0L) ni memang power untuk korang yang suka masak cepat dan sihat. Dengan kapasiti besar 3 liter, korang boleh masak untuk 5-6 orang sekali gus. Tak payah risau kalau terlupa tutup sebab ada fungsi auto shut off selepas 30 minit. Senang sangat nak guna, ada knob untuk set masa dan suhu dari 90-200℃. Teknologi Rapid Air dia memang terbaik, boleh masak ayam, ikan, kek, dan macam-macam lagi dengan hasil crispy macam goreng tapi kurang minyak. Korang boleh pilih warna cream white atau hitam, dua-dua nampak elegan. Lagi best, senang nak cuci sebab ada non-stick pan coating. Giselle Air Fryer ni juga ada jaminan 2 tahun, jadi tak payah risau kalau ada masalah. Dengan kuasa 1350W dan plug 3 pin Malaysia, memang sesuai sangat untuk dapur korang. Nak masak fries, onion rings, atau steak pun boleh, semua jadi sedap dan sihat. Jadi, kalau korang nak cara cepat dan mudah untuk masak makanan yang sedap dan rendah lemak, Giselle Air Fryer KEA0198 ni memang pilihan terbaik!

Baca review
Best Selling
12
Air Fryer terbaik dari Airbot
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Airbot Air Fryer Non-Stick AF680 (6.8L) – model Air Fryer besar dari jenama Airbot. Dengan kapasiti besar 6.8L, korang boleh masak untuk satu keluarga besar tanpa masalah. Rekaan dia memang sleek habis, dengan pemegang yang selesa dan tak panas. Skrin sentuh dia senang nak guna, jadi tak perlu risau kalau ada orang tua atau anak kecil nak guna. Korang boleh masak ayam seekor, ikan, atau pizza dengan mudah. Cuma pusing dua tombol kat atas tu, korang boleh kawal suhu dan masa masakan. Dalam masa 5 minit je, korang dah boleh dapat hidangan sihat tanpa minyak. Air fryer ni juga ada coil resistif yang 25% lebih jimat tenaga, kipas yang berputar perlahan dengan aliran udara panas turbo untuk memastikan pemanasan cepat dan sekata. Pre-heating pun cepat, dalam 1 minit je. Pot dia non-stick dan teflon coated, jadi senang nak cuci dan tak leceh. Suhu boleh laras antara 0 – 200 darjah Celsius dan ada timer antara 0 – 30 minit. Ada sensor keselamatan terbina dalam, jadi kalau pot tak dipasang dengan betul, coil pemanas dan kipas akan tutup sendiri. Berat dia cuma 2.0KG, jadi senang nak alih-alih. Dengan kuasa 1000Watt dan voltan 110-240V AC, 50/60Hz, memang power. Pot dia berdiameter 220mm dan kedalaman 130mm, cukup besar untuk macam-macam jenis masakan. Saiz pakej dia pun kompak, jadi senang nak simpan. Yang paling penting, ada jaminan 1 tahun, jadi korang boleh beli dengan yakin.

Baca review
Recommended
13
Air Fryer Terbaik dari Philips
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Philips Air Fryer 3000 Series L Compact HD9100 (3.7L) ni memang power gila untuk korang yang nak masak dengan cepat dan sihat. Dengan kapasiti 3.7 liter, air fryer ni memang ngam untuk keluarga kecil atau sesiapa yang tinggal sorang-sorang. Tak perlu risau pasal ruang sebab saiz dia kompak je, senang nak letak kat mana-mana sudut dapur. Teknologi RapidAir+ dia memang terbaik, guna teknologi ‘starfish’ untuk pastikan udara panas berpusing 360 darjah, jadi makanan korang masak sekata, rangup kat luar, lembut kat dalam. Lagi best, tak perlu tambah minyak banyak-banyak, jadi makanan korang kurang lemak sampai 90%! Dengan 12 fungsi memasak, korang boleh buat macam-macam jenis hidangan – goreng, bakar, grill, roast, dehydrate, toast, defrost, reheat dan banyak lagi. Memang versatile habis! Korang juga boleh akses resepi-resepi sedap dan sihat melalui app NutriU yang disediakan oleh Philips. Resepi-resepi ni semua direka khas oleh pakar nutrisi, jadi korang boleh makan sedap tanpa rasa bersalah. Selain tu, air fryer ni ada timer yang boleh laras sampai 60 minit dengan auto shutoff dan bunyi alert, serta kawalan suhu yang boleh laras sampai 200 darjah. Memang senang nak masak fries, snacks, dan ayam goreng yang golden-brown. Part paling best, semua bahagian yang boleh tanggal boleh masuk dishwasher, jadi senang nak cuci. Takde lagi masalah bau minyak yang melekat kat dapur.

Kesimpulannya, Philips Air Fryer 3000 Series L Compact HD9100 (3.7L) ni memang pilihan terbaik untuk korang yang nak masak dengan cepat, sihat, dan mudah. Dengan teknologi RapidAir+ dan pelbagai fungsi memasak, korang boleh hasilkan hidangan yang sedap dan sihat setiap hari. Memang berbaloi untuk tambah dalam koleksi dapur korang!

Baca review
Best Selling
14
Air Fryer Murah bawah RM100
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Dessini Electric Air Fryer AF-45B (4.5L) ni memang sesuai sangat untuk korang yang nak masak makanan goreng tanpa minyak. Dengan kuasa 2400W, korang boleh masak dengan cepat dan jimat masa. Kapasiti 4.5 liter tu memang cukup besar untuk satu keluarga. Tambahan pula, bahan stainless steel yang digunakan memang tahan lama dan senang nak bersihkan. Air fryer ni ada control knob yang senang untuk laras suhu dan masa, jadi korang boleh pilih sendiri nak bakar, grill atau toast makanan korang. Pemegang air fryer ni kekal sejuk walaupun tengah beroperasi, jadi tak perlu risau tangan terbakar. Mempunyai fungsi heat dissipation hole untuk lepaskan haba berlebihan, jadi mesin ni tak mudah rosak dan boleh tahan lama. Air fryer ni juga ada sistem keselamatan yang bagus, jadi korang boleh masak dengan tenang tanpa risau. Dengan teknologi 360-degree hot air heating, makanan korang akan masak dengan sekata dan cepat. Hanya perlukan lima minit untuk pre-heat, memang jimat masa. Selain tu, air fryer ni juga ada on/off switch dengan indicator light, jadi korang tahu bila mesin ni tengah beroperasi. Kalau korang suka masak dengan pelbagai cara, air fryer ni memang sesuai sebab ada pilihan untuk baking, broiling dan toasting. Suhu boleh laras dari 80°C hingga 200°C dan ada timer automatik 60 minit. Memang senang dan praktikal untuk kegunaan harian. Jadi, kalau korang nak jimat masa, tenaga dan minyak, Dessini Electric Air Fryer AF-45B (4.5L) ni memang pilihan terbaik. Ada jaminan satu tahun dari kedai rasmi, jadi tak perlu risau kalau ada apa-apa masalah.

Baca review
Best Selling
15
Air fryer terbaik dari Gaboor
5 / 5
5/5
Ringkasan Produk Ini
Lihat produk ini di
Review Produk

Kalau korang tengah cari air fryer yang tahan lasak dan serbaguna, Gaabor Air Fryer GA-E5A (5L) ni memang pilihan tepat! Air fryer ni datang dengan kapasiti besar 5 liter, sesuai sangat kalau nak masak untuk keluarga besar atau buat jamuan makan. Dengan teknologi pemanasan 3D, makanan korang akan dipanaskan dengan seragam dari semua sudut – memang senang nak dapatkan hasil yang crispy kat luar tapi lembut dalam tu. Fungsinya pun canggih dengan kawalan pintar menggunakan cip smart yang boleh set suhu dan masa dengan tepat. Ada 8 pilihan menu untuk pelbagai jenis masakan – dari goreng, bakar sampai ke panggang. Satu lagi, bakul gorengnya 100% tidak melekat! Jadi, korang tak payah pening kepala nak cuci lepas guna. Design hitamnya juga nampak elegan dengan panel digital kontemporari, cukup menaikkan seri dapur korang. Jangan lupa, dengan jaminan setahun (1-to-1 Replacement), memang tak payah risau kalau ada masalah teknikal. Memang banyak kelebihan kalau korang beli dari Gaabor. Ada tempoh pulangan 30 hari kalau barang tak digunakan, dengan warranty sampai 3 tahun untuk ketenangan fikiran. So kalau korang cari air fryer besar yang bagus dan berkualiti, boleh tengok Gaabor Air Fryer GA-E5A ni sekarang!

Baca review
Aksesori Dapur Berguna

Model Air Fryer Murah di Shopee

1. Air Fryer di Bawah RM200

Jika anda mempunyai bajet yang terhad, terdapat beberapa pilihan Air Fryer yang berharga di bawah RM200. Walaupun murah, model-model ini masih menawarkan prestasi yang baik dan ciri-ciri asas yang mencukupi untuk keperluan harian;

2. Ciri-Ciri dan Kelebihan

Air Fryer murah atau mesra bajet biasanya mempunyai kapasiti yang lebih kecil dan kurang fungsi tambahan. Namun, ia masih mampu memasak makanan dengan baik dan menjimatkan masa anda di dapur.

Kesimpulan

Memilih jenama Air Fryer terbaik di Malaysia bergantung kepada keperluan dan bajet anda. Dengan memahami tujuan pembelian, mempertimbangkan bajet, dan membaca ulasan serta spesifikasi produk, anda boleh membuat keputusan yang bijak. So apa pilihan anda?

Tips Tambahan

  • Penyelenggaraan dan Pembersihan: Pastikan anda membersihkan Air Fryer secara berkala untuk memastikan ia berfungsi dengan baik dan tahan lama.
  • Maksimumkan Penggunaan: Gunakan Air Fryer untuk pelbagai jenis masakan, dari makanan ringan hingga hidangan utama, untuk mendapatkan nilai terbaik dari pembelian anda.

Dengan panduan ini, diharapkan anda dapat memilih Air Fryer yang terbaik untuk keperluan anda dan menikmati masakan yang lebih sihat tanpa minyak. Selamat mencuba!

Soalan Lazim

Sebelum membeli Air Fryer, penting untuk anda memahami tujuan pembelian anda. Adakah anda ingin menggunakannya untuk memasak resipi makanan ringan seperti kentang goreng atau hidangan utama seperti ayam panggang? Selain itu, tentukan bajet anda dan baca ulasan pengguna serta spesifikasi produk untuk mendapatkan gambaran sebenar tentang prestasi dan ciri-ciri produk.
Beberapa pilihan Air Fryer murah dan berkualiti di Malaysia adalah Gaabor Mini AF20M-YE01A, Samu Giken Digital AFD30RGB, Air Fryer Digital Simplus KQZG005, PerySmith 3D Ecohealth PS1520, Russell Taylors 3D Large Z1, Giselle KEA0198, Airbot Non-Stick AF680, dan Dessini Electric AF-45B.
Cari Air Fryer yang dilengkapi dengan teknologi canggih seperti Rapid Air atau TurboStar yang dapat memasak makanan dengan lebih cepat dan sekata. Kecekapan tenaga juga penting untuk menjimatkan bil elektrik. Pastikan model yang anda pilih mudah dibersihkan dengan bahagian yang boleh ditanggalkan dan selamat untuk dicuci dalam mesin basuh pinggan.

Kongsi artikel ini :

Review Panas!
Resepi Popular