Logo-ResipiKita
Review Produk
Recommended

Mixer Heavy Duty murah

Khind Stand Mixer SM506P (5L)

Rating Produk
5/5
Overview

Harga Semasa dari

RM260
Review Produk

Khind Stand Mixer SM506P (5L) ni memang power untuk korang yang suka baking atau buat roti kat rumah. Dengan kuasa 1000W, korang boleh harap mixer ni untuk adunan yang cepat dan sekata. Kapasiti mangkuk dia besar, 5 liter, jadi tak perlu risau kalau nak buat adunan banyak sekaligus. Lagi best, mangkuk dan whisk dia diperbuat daripada stainless steel SUS304 yang tahan karat, jadi tak perlu risau pasal karat dan senang nak cuci. Mixer ni datang dengan tiga jenis attachment: wire whisk, flat beater, dan dough hook. Wire whisk ni sesuai untuk whipping cream atau putih telur, flat beater pula untuk adunan biskut atau kek, dan dough hook untuk menguli doh roti atau pizza. Selain tu, ada spatula percuma yang memang berguna. Antara ciri menarik lain, Khind Stand Mixer SM506P ni ada 6 kelajuan stepless variable, jadi korang boleh pilih kelajuan yang sesuai untuk setiap jenis adunan. Fungsi planetary mixing action dia memastikan semua bahan bercampur dengan sekata. Ada juga transparent splash cover untuk elak percikan dan kaki getah anti-slip untuk pastikan mixer tak bergerak masa digunakan. Satu lagi, kalau korang nak tahu, dough hook dan mixing hook dia diperbuat daripada aluminium alloy, manakala beater daripada stainless steel SUS304. Untuk prestasi terbaik, disarankan guna mixer ni selama 10-12 minit dan rehatkan selama 5 minit sebelum guna semula. Kapasiti doh yang disyorkan adalah 1.6kg, lebih dari tu mungkin akan membebankan motor. Walaupun mixer ni tak ada thermal fuse, kalau ikut panduan penggunaan, pasti tahan lama. Dengan semua ciri dan kelebihan ni, Khind Stand Mixer SM506P memang berbaloi untuk korang nak guna untuk heavy-duty!

Yang Juga Popular
Kategori Resepi Popular